Bijzonder bleek RSCA naar de Europa League

DONDERDAG, 25 AUGUSTUS 2011, 22:24 - Skyhawk

Een bijzonder zwak Anderlecht is er bibberend en bevend in geslaagd de Europa League te bereiken. De thuisploeg blonk uit in verdedigend geknoei en kreeg zo twee goals tegen. Juhasz en Jovanovic scoorden voor Anderlecht.

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt toen de Turken al een bal binnen werkten. Een slappe Safari keek rustig toe hoe Bahadir scoorde.

Anderlecht kwam aarzelend in de wedstrijd en had veel balbezit. Maar dankzij vele slechte passes en een te laag tempo kwamen er weinig kansen. Suarez had de beste mogelijkheid na een knappe opening van Jovanovic. De Argentijn lukte erin de open kans rustig in de handen van Carson te spelen.

De gelijkmaker kwam er slechts kort voor rust. Juhasz kopte binnen en gaf Anderlecht weer moed.

De tweede helft was zelfs nóg slechter. Lange tijd gebeurde er zelfs gewoon niets. Bursaspor was te slap om iets klaar te krijgen en Anderlecht leek er geen zin in te hebben. Een enkele goede aanval eindigde toch in een voorsprong toen Jovanovic in de herneming kon scoren.

De buit leek binnen, maar Safari dacht er andermaal anders over. Na opnieuw zwak verdedigen kon Stepanov eenvoudig binnen koppen: 2-2.

Anderlecht zakte als een pudding in elkaar en de gaten in de verdedigende zeef werden nog groter. Sak was dichtbij de winning goal voor de Turken, maar gelukkig genoeg kon Kanu hem nog voldoende hinderen. Eén minuut voor tijd moest Proto ook nog redden op een kans van Odabasi. De Turken bleven aandringen en stapelden de corners op. Anderlecht kwam geen meter meer vooruit en geraakte met dichtgeknepen billen en het schaamrood op de wangen alsnog in de groepsfase van de Europa League...

Resultaat: 2-2
Goals: 5' Bahadir 0-1, 38' Juhasz 1-1, 57' Jovanovic 2-1, 68' Stepanov 2-2

Anderlecht: Proto, Odoi, Kouyate, Juhasz, Safari, Biglia, Kljestan, Gillet, Jovanovic (83' Kanu), De Sutter (60' Canesin), Suarez
Bursaspor: Carson, Ozturk, Stepanov, N'Diaye, Svensson, Wederson, Ari (74' Sak), Insua (77' Odabasi), Batalla, Bahadir, Bangura (85' Erdogan)

Geel: Juhasz, Biglia, Sak, Öztürk, Bangura