"Wat Nmecha deed, was misschien wel het moeilijkste"

DONDERDAG, 7 JANUARI 2021, 15:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Slechts twee puntjes kreegLukas Nmecha in de verkiezing van de Gouden Schoen. In een extra uitzending van De Tribune breken Sporza-journalisten Peter Vandenbempt en Filip Joos nochtans een lans voor de Anderlecht-spits. 

Verschillende namen worden genoemd als kandidaat voor de Gouden Schoen. Wat betreft diepe spitsen valt vaak de naam van topschutter Paul Onuachu van Genk. Joos en Vandembempt vinden Onuachu samen met Thomas Henry (OH Leuven) en Lukas Nmecha de beste aanvallers van onze competitie. 

"Als we die drie naast elkaar zetten, is wat Nmecha moest doen tijdens de eerste maanden van het seizoen misschien wel het moeilijkst", vindt Vandenbempt. "In een ploeg die zoekende was, voortdurend veranderde en soms niet aan de goal raakte, stak hij er met kop en schouders bovenuit. In zijn eentje nam hij Anderlecht op zijn schouders en bracht hij hen waar ze nu staan."

Dat Nmecha slechts twee punten kreeg, ligt volgens Vandenbempt ook aan de stemprocedure. Slechts drie namen mogen de stemgerechtigden op hun formulier invullen. "Als je dan nummer vier of vijf bent, krijg je anders misschien nog twee punten. Nu heb je er nul."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.