Pro League vraagt versnelde inenting

WOENSDAG, 30 DECEMBER 2020, 07:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) diende een politieke aanvraag in om de Belgische Olympische atleten sneller de laten vaccineren. De Pro League heeft zich nu aangesloten bij die aanvraag. Ze hopen op een vaccinatie eind februari, begin maart.

Het argument van het BOIC is dat op die manier de atleten zich zorgeloos kunnen voorbereiden op Tokio 2021. De Pro League op zijn beurt roept de play-offs in als een reden voor vroegere inenting. Het is voor de kalendermanager nu al een huzarenstukje om alle uitgestelde wedstrijden, door besmettingen met Covid-19, te verplaatsen. De clubs zelf lijden ook onder de drukke kalender, sommige pleiten al voor een stopzetting van de competitie. 

Het Belgisch profvoetbal telt in 1A en 1B samen zowat 750 spelers, samen met de stafleden zouden meer dan 1.000 mensen via de Pro League een vaccin nodig hebben. Viroloog Marc Van Ranst liet eerder al vallen dat er geen sprake kon zijn van een vroegere vaccinatie voor profvoetballers. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.