Anderlecht krijgt goede punten van Licentiecommissie

WOENSDAG, 23 DECEMBER 2020, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft van de Licentiecommissie  een goed rapport gekregen bij de halfjaarlijkse controle. Ook alle andere clubs uit 1A en 1B scoorden goed. Dat betekent dat geen enkele club een transferverbod of andere sanctie krijgt.

In november en december voert de Licentiecommissie ieder jaar een tussentijdse controle uit op de profclubs. Zo moeten de clubs aantonen dat ze alle lonen, belastingen en huur van de accommodatie betaald hebben.

Dat alle clubs nu in orde zijn, is goed nieuws, maar zegt volgens Licentiemanager Nils Van Brantegem niets over de toekenning van de definitieve licenties in maart. "De moeilijke maanden voor de clubs komen er nu aan", aldus Van Brantegem bij Sporza. Hij verwijst onder meer naar de gekelderde transfermarkt. "Ploegen die transfergeld nodig hebben om hun budget in evenwicht brengen, kunnen dat dan misschien wel voelen in de beoordeling van hun dossiers in maart."

Gezien de penibele financiële situatie van Anderlecht, houdt de Licentiecommissie paars-wit van dichtbij in de gaten. Elke drie maanden moet paars-wit aantonen dat het financieel goed bezig is. 



anderlecht-online forum