Groenste stadion van België

VRIJDAG, 27 NOVEMBER 2020, 11:09 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Nog een werf bij RSC Anderlecht, maar eentje van algemeen belang. Men is er immers bezig met een voetbalveld aan zonnepanelen aan te leggen. Zowel op het dak van het Lotto Park als de Belfius Academy worden nieuwe panelen geplaatst. 

Vanaf januari 2021 zullen wedstrijddagen in het Lotto Park volledig energieneutraal zijn, zelfs als de zon niet schijnt. Alle panelen samen zorgen voor het volledige jaarverbruik van 250 huishoudens.

De zonnepanelen worden geplaatst door Brusol, markleider in het Brussels Gewest inzake hernieuwbare energie. Bovendien zijn de arbeiders van Brusol Brusselse nieuwkomers en/of ex-vluchtelingen. Rising You leidt deze mensen op tot dakdekker of monteur van zonnepanelen. 

Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht, burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps en schepen van duurzame ontwikkeling Allan Neuzy, zijn opgetogen over het project en de samenwerking. Op de officiële clubwebsite geven ze meer uitleg.

Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht:
"RSC Anderlecht schakelt twee ecologische versnellingen hoger en daar zijn we trots op. Ik ben ook blij dat we  door de samenwerking met Brusol en hun door Rising You opgeleide arbeiders Brusselaars met weinig kansen op de arbeidsmarkt kansen bieden. Ik wil daarnaast ook de gemeente Anderlecht bedanken voor de vlotte samenwerking."

Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht en Allan Neuzy, schepen van duurzame ontwikkeling:
"We zijn blij dat een van de grote symbolen van onze gemeente op zo'n vastberaden manier de stap zet richting hernieuwbare energie. Dit project, van een in onze gemeente zelden geziene omvang, is belangrijk op ecologisch vlak, maar ook op het sociale vlak mag Sporting fier zijn. Het is een verwezenlijking die nog maar eens de kwaliteit van de relaties tussen de gemeente en de club onderstreept."


 

Bron: rsca.beanderlecht-online forum