Bleek Anderlecht lijdt tweede nederlaag

ZONDAG, 22 NOVEMBER 2020, 15:40 - TCV

WEDSTRIJDEN Het proces van Anderlecht lijkt nog altijd op de processie van Echternach. De twee vorige matchen waren degelijk, maar vanmiddag volgde er een erg zwakke prestatie. Anderlecht werd makkelijk door een gezond aggressief Beerschot gecontroleerd dat net na rust op 2-0 kwam. Het Brusselse Paars-wit leek pas wakker te worden na een late tegentreffer van Nmecha, maar verder kwam Anderlecht niet meer op het Kiel.

Beerschot startte sterk. Na amper 2 minuten moest Wellenreuther goed ingrijpen op een laag schot van Coulibaly. Niet veel later kon Delcroix op het laatste moment ingrijpen na slecht inspelen van Miazga en in de 9de minuut raakte Holzhauser de lat op hoekschop. Anderlecht kon enkel wat dreigen via een loopactie van Tau, maar de Zuid-Afrikaan moest uitwijken en kon zijn poging niet kadreren. Mogelijk was er ook buitenspel mee gemoeid. Anderlecht kon daarna het evenwicht wat herstellen, maar was niet gevaarlijk. Er was veel te weinig beweging en spelers als Tau en Verschaeren werden van zeer dicht gevolgd. Het middenveld vond geen oplossingen en Anderlecht speelde enkel achteruit en lateraal, al kwam dit ook door een hoge pressing van Beerschot.

Net voor het half uur bracht Verschaeren zichzelf in moeilijkheden en Beerschot profiteerde. Coulibaly trok het strafschopgebied in en trof laag raak. Het antwoord van de bezoekers was erg flauw en ongevaarlijk. Sambi (op vrije trap) en Nmecha schoten hoog over. In de toegevoegde tijd moest Wellenreuther nog bij de les zijn om een hoekschop van Holzhauser tegen de lat te duwen.

Kompany haalde tijdens de rust een bleke Verschaeren naar de kant voor Vlap. De Nederlander kon zijn invalbeurt meteen verzilveren met een doelpunt op aanbrengen van Nmecha, maar hij slaagde niet in zijn opzet. Helaas voor Vlap toonde hij verder in de tweede helft vooral waarom hij momenteel amper speelkansen krijgt van Kompany. Het doelpunt viel dan maar aan de overkant. Delcroix legde Tissoudali neer in het strafschopgebied. Wellenreuther redde de penalty van Holzhauser, maar de Oostenrijker werkte een tweede poging subtiel af. De thuisploeg bleef ook na de 2-0 gevaarlijker dan Anderlecht.

Tau probeerde het eens in minuut 66', maar zijn schot werd in hoekschop gekopt. In de volgende fase kreeg Nmecha een goede kopkans, maar de kopbal was te zwak en iets te centraal. Anderlecht kon op het einde van de wedstrijd dan toch plots scoren. Lawrence speelde al vallend Mukairu aan die Nmecha vond. De aanvaller werkte zeer keurig af. Pas na het late doelpunt kregen we eindelijk min of meer een wedstrijd, maar veel tijd bleef er niet meer te spelen. Nmecha ging nog zijn man voorbij op rechts, maar de laatste hoekschop leverde niets meer op.

Zo verliest Anderlecht voor de tweede maal dit seizoen. Het was trouwens pas de derde maal dat het op achterstand kwam dit seizoen, maar enkel op Oostende kon er nog een punt worden behaald. Ook op Brugge resulteerde een achterstand in een nederlaag. Aanvallend kwam Paars-wit weer erg bleek voor de dag en het telde lang slechts één poging tussen de doelpalen. Ook de invallers konden geen meerwaarde bieden. Volgend weekend zal er tegen Standard duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden indien Anderlecht de aansluiting bij de top-4 wil behouden.

Het zou trouwens ook geen slecht idee zijn om de komende weken eens extra te trainen op vrije trappen, want die zijn nu al weken beschamend slecht. Bij afwezigheid van Trebel lijkt geen enkele speler in staat te zijn om een goede vrije trap te geven, rechtstreeks of onrechtstreeks.