Wasilewski stopt met voetballen

VRIJDAG, 20 NOVEMBER 2020, 17:31 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Marcin Wasilewski die diep in alle Anderlecht-harten zit, hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Sinds vorige zomer zat hij zonder club wat de beslissing wellicht gemakkelijker maakte. Wasilewski zal altijd een begrip van vechtersmentaliteit blijven binnen paars-wit.

Zes seizoenen voetbalde hij voor paars-wit. In 2009 leek zijn voetbalcarrière gedaan na een zware tackle van Axel Witsel, maar Wasilewski vocht terug en een jaar later stond hij opnieuw tussen de lijnen. 

Drie jaar later trok hij de deur in Neerpede achter zich dicht voor de Premier League. Hij ging er voetballen bij Leicester City en kroonde er zich met de Engelse club drie jaar later tot Engels kampioen. 

In 2017 kreeg hij er geen contractverlenging en de Pool keerde terug naar zijn thuisland om er te gaan voetballen bij Wisla Krakau. Maar ook daar kreeg hij vorige zomer geen contractverlenging. Hij heeft nu de beslissing genomen om volledig te stoppen met voetballen.

'Wasyl' zit voor eeuwig in vele paarse harten en zal steeds welkom zijn in het Lotto Park waar hem een warm welkom wacht.

 

Bron: sporza.beanderlecht-online forum