Dames gaan er opnieuw uit in de voorronde

WOENSDAG, 18 NOVEMBER 2020, 23:25 - Skyhawk

DAMES De dames van Anderlecht zijn ook dit jaar uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League. De eindstand was 2-1, waarbij Anderlecht kort voor het einde nog een unieke kans miste op de gelijkmaker. Maar uiteindelijk bleek het Portugese Benfica dus toch te sterk.

De eerste helft was gelijk opgaand. Benfica nam initieel het heft wel in handen, maar Anderlecht nam gaandeweg de eerste 45 minuten de match in handen. De 0-0 aan de rust was logisch.

In de tweede helft zetten Tison Anderlecht op voorsprong na mistasten van de bezoekende keeper. Paars-wit leek niet meteen in de problemen te komen, maar Nycole deed de partij kantelen. Eerst nam ze dom balverlies in dank aan. Niet veel later zette ze met een mooie krul de Portugezen op weg naar de Champions League. In de allerlaatste minuut ging een uitstekende kans van Anderlecht nog millimeters naast.