Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

DINSDAG, 17 NOVEMBER 2020, 22:42 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Wat een ontgoocheling. De Belgische U21 grijpen door een nederlaag in Bosnië naast het EK. Lukas Nmecha mocht wel vieren: scoorde, won en mag naar het EK. Ook Kemar Lawrence kende een positieve avond. Na een eerdere nederlaag won hij met Jamaica nu wel van Saudi-Arabië.

De jonge Duivels moesten winnen om bij de beste tweedes te eindigen en zo een EK-ticket te grijpen. Hoewel de Belgen domineerden en kans na kans bij elkaar voetbalden, verloren ze met 3-2. Albert Sambi Lokonga speelde de hele wedstrijd. Francis Amuzu viel in na een uur spelen. Marco Kana bleef op de bank.

In dezelfde groep kroonde Duitsland zich tot groepswinnaar na een 2-1-zege tegen Wales. Lukas Nmecha, die de hele wedstrijd speelde, opende de score van op de stip. Enkele minuten later miste hij wel een tweede strafschop. Nmecha scoorde in totaal zeven keer in deze kwalificatiecampagne.

Jamaica speelde vanavond een tweede oefenwedstrijd in en tegen Saudi-Arabië. Na een 4-0-verlies enkele dagen geleden wonnen de Reggae Boyz nu wel. 1-2 werd het. Kemar Lawrence viel in na 62 minuten. Twee minuten later viel het winnende doelpunt.

In de kwalificaties voor de Africa Cup ban volgend jaar stond Mustapha Bundu met Sierra Leone opnieuw tegenover Nigeria. Na de spectaculaire 4-4 van afgelopen weekend bleef het vandaag 0-0. Bundu mocht na 56 minuten invallen. Na vier van de zes speeldagen telt Sierra Leone 3 punten. Nigeria heeft er 8 en Benin 7. De eerste twee in de groep plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Bogdan Mykhaylichenko zou normaal vanavond met Oekraïne tegen Zwitserland spelen in de Nations League, maar de partij werd vanmiddag afgelast. De Oekraïnse ploeg telt te veel coronabesmettingen.

Eindigen doen we met de U21 van Letland. Daar mocht Eduard Daskevics, actief bij de U21 van Anderlecht, twintig minuten meespelen in de wedstrijd tegen Polen. Letland verloor met 3-1 en eindigt laatste in zijn kwalificatiegroep voor het EK. Voor Polen scoorde voormalig Anderlecht-speler Jakub Kiwior (nu bij Zilina in Slowakije) het tweede doelpunt.