Safari hangt schoenen aan de haak

DINSDAG, 10 NOVEMBER 2020, 22:49 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Behrang Safari heeft zijn laatste profwedstrijd gespeeld. De linksachter, die tussen 2011 en 2013 voor Anderlecht speelde, nam het voorbije weekend afscheid met de landstitel in Zweden. HIj kan terugblikken op een mooie carrière. De linksback veroverde tien landstitels, waarvan twee met Anderlecht.

Safari begon zijn carrière bij het Zweedse Malmö. Na drie jaar bij het Zwitserse Basel tekende de Zweedse international in 2011 een contract bij Anderlecht. Als zoveelste moest hij de concurrentie aangaan met Olivier Deschacht. In zijn eerste seizoen in Brussel leek hij het pleit te winnen, maar in zijn tweede jaar zat Safari meer op de bank dan hem lief was. 

Dus keerde hij in 2013 terug naar Basel. Daar bleef hij opnieuw drie jaar, waarna hij opnieuw bij Malmö ging voetballen. Na vijf seizoenen neemt hij daar nu afscheid van het voetbal. Safari won twee landstitels met Anderlecht, vijf met Basel en drie met Malmö. Tussen 2008 en 2014 speelde hij 31 interlands.

In een knap filmpje op Instagram kondigde hij een tijdje geleden zijn afscheid aan. In het filmpje zien we beelden van Safari in het shirt van Malmö, Basel en de Zweedse nationale ploeg ... maar niet van Anderlecht. Safari zijn tijd bij Anderlecht was ook niet de meest gelukkige uit zijn periode. "Het heeft nooit geklikt tussen John van den Brom en mij", vertelde hij na zijn vertrek. "Soms zat ik na een goede match in de tribune. Zonder uitleg. Ik wilde uitleg waarom ik zo weinig speelde, want Deschacht was niet altijd beter. Ik wilde gewoon weten waarom ik zo lang niet van de bank kwam."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A letter to the most loving toy ever created ❤️⚽️

Een bericht gedeeld door Behrang Safari (@behrangsafari) opBron: © Eigen redactieanderlecht-online forum