Martinez verklaart keuze voor Delcroix

DINSDAG, 10 NOVEMBER 2020, 22:29 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Roberto Martinez heeft vanmiddag uitleg gegeven over zijn keuze om Hannes Delcroix op te roepen voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Het afhaken van Thomas Vermaelen en het profiel van Delcroix bezorgden de Anderlecht-verdediger zijn eerste selectie.

Martinez zag uit zijn oorspronkelijke selectie Thomas Vermaelen afvallen. De Japanse autoriteiten verboden hem dan toch om naar Europa te reizen. "Dus zocht ik een andere linksvoetige verdediger en ik kwam bij Delcroix terecht", aldus de bondscoach.

Op sociale media uitten vele voetbalsupporters hun onbegrip over Delcroix zijn selectie, maar Martinez vindt ze logisch. "Er zijn twee manieren om bij de Duivels te komen: presteren bij je club of presteren bij de nationale U21. Delcroix doet beide. Bovendien heeft hij dat specifieke profiel dat we nodig hebben."

Martinez vertelde wel dat Delcroix na de interland tegen Zwitserland terugkeert naar de beloften. Het is wel niet uitgesloten dat hij tegen de Zwitsers ook speelt. "Jongeren moeten ervaring opdoen. Dat is goed voor hun ontwikkeling en zo leren wij hen kennen. Je weet pas wat spelers internationaal waard zijn als je hen opstelt. Nu kan je zien wie over zeven jaar de Duivels zullen zijn."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum