Efficiënt Anderlecht stelt zege tijdig veilig

VRIJDAG, 23 OKTOBER 2020, 22:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond met 1-3 gewonnen bij KV Kortrijk. Zonder groots te voetballen liep paars-wit uit tot 0-3. Het tegendoelpunt vijf minuten voor tijd bleef zo zonder gevolgen. Door deze overwinning wipt Anderlecht voorlopig naar gedeelde vijfde plaats.

In een leeg Guldensporenstadion kende Anderlecht een droomstart. Na een hoekschop viel de bal voor de voet van Nmecha en die zorgde al na 6 minuten voor een 0-1-voorsprong. Op het kwartier was er ei zo na de 1-1. Van Crombrugge kon een voorzet van D'Haene onvoldoende verwerken, maar kreeg gelukkig hulp van Delcroix op de lijn. Wat later reageerde Van Crombrugge wel goed op een schot van Ocansey.

Na een minuut of twintig had Kortrijk het heft in handen genomen. Veel gevaar leverde dat echter niet op, zelfs niet wanneer Anderlecht risico's nam in de opbouw. Op het halfuur verrast Percy Tau door fluks naar binnen te snijden en de 0-2 droog in doel te knallen. Het vierde doelpunt al van de Zuid-Afrikaan. Wat een efficiënt Anderlecht! Niet veel later moet Van Crombrugge opnieuw de hulp krijgen van een verdediger. Deze keer veegt Miazga de bal voor de lijn weg. Zonder goed te spelen ging Anderlecht met 0-2 de rust in.

Kortrijk kwam agressiever uit de kleedkamer, maar de eerst kansen waren voor Anderlecht. Nmecha kopte op Jakubech en Verschaeren knalde hard tegen de lat. Aan de overkant knalde de vrijstaande Jonckheere een grote kans wild over. Hier zat veel meer in. Kompany reageerde door Amuzu te brengen voor een bleke Bundu. De aansluitingstreffer hing in lucht, maar opnieuw viel het doelpunt aan de overkant. Via Verschaeren, Tau en Amuzu kwam de bal bij Nmecha en de Duitser tikte zijn tweede van de avond simpel in doel: 0-3. Match gespeeld of zouden we ons toch nog zorgen moeten maken?

Na de 0-3 ging de Kortrijkse storm weer liggen. Opschudding zal wel nog volgen over de fase waarin Murillo de bal via zijn lichaam tegen de hand kreeg en Lardot geen strafschop floot. Nmecha schoof aan de overkant zijn derde net naast. Een schot van D'Haene ging via Sambi Lokonga tegen de paal. Hier kwam Anderlecht goed weg. Met Cullen voor Tau bracht Kompany wat meer zekerheid in de ploeg. 

In de slotfase kwam Verschaeren nog dichtbij de 0-4 nadat Zulj een vrije trap snel nam. Vijf minuten voor tijd kon het billenknijpen beginnen. Hoewel Cullen duidelijk eerst de bal speelde en pas daarna op De Sart botstte, ging de bal op de stip. De VAR liet begaan en Mboyo zette de 1-3 op het bord. Daar bleef het bij en zo boekte Anderlecht zijn eerste zege in vier wedstrijden.

Score: 1-3
Goal(s): 6' Nmecha (0-1), 30' Tau (0-2), 65' Nmecha (0-3), 85' Mboyo (1-3, pen.)

KV Kortrijk:Jakubech, Golubovic (74' Luqman), Derijck, Sainsbury, D’Haene, Van der Bruggen, De Sart, Jonckheere (84' Stojanovic), Dewaele, Mboyo, Ocansey (46' Guèye)
Anderlecht:Van Crombrugge, Miazga, Delcroix, Murillo, Mykhalichenko, Sambi Lokonga, Zulj, Verschaeren, Tau (75' Cullen), Nmecha (85' Dimata), Bundu (55' Amuzu)

Geel: 68' Amuzu, 90+3' Mykhaylichenko
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Guldensporenstadionanderlecht-online forum