Roofe scoort weergaloos tegen Standard, dat furieus reageert

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2020, 22:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met een lob vanop zijn eigen helft legde Kemar Roofe vanavond voor Rangers de 0-2-eindstand vast in de Europa League-wedstrijd tegen Standard. De Rouches reageerden furieus na het doelpunt. Ze meenden dat Roofe hen tijdens zijn viering geprovoceerd had door naar Anderlecht te verwijzen. 

In blessuretijd ging Standard op zoek naar de gelijkmaker, maar Roofe ontfrutselde hen de bal en trapte van kort voor de middennlijn over doelman Bodart in doel. Volgens het gespecialiseerde statistiekenbureau Opta ging de bal erin vanop 49,9 meter en scoorde Roofe zo het verste doelpunt uit de geschiedenis van de Europa League. Bekijk hier het doelpunt.

Roofe vierde zijn doelpunt door met zijn vingers de letters A en L te vormen. En toen gingen de poppetjes aan het dansen. Standard dacht dat Roofe zo een verwijzing maakte naar Anderlecht. Onder meer assistent-trainer Eric Deflandre ging, met een half afgezakt mondmasker, neus aan neus staan met Roofe. 

Roofe had echter geen provocerende bedoelingen. Ook bij Anderlecht en zijn vorige clubs vierde hij zijn doelpunten op deze manier (zie bijvoorbeeld deze foto uit 2015 toen hij nog bij Oxford speelde). De A en L verwijzen naar zijn dochtertjes Alarnie en Luna.



anderlecht-online forum