"We voetballen als een topploeg, tot we scoren"

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2020, 07:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Het is een serieus werkpunt, altijd weer dat puntenverlies op het einde. Vincent Kompany nam de schuld op zich tegen Oud-Heverlee Leuven maar opgeven, nooit. Na een avond bezinning in gezelschap van vrouw en kinderen is de coach weer even strijdvaardig als altijd.

"Ik was boos ja na het nieuwe puntenverlies tegen OHL", is Kompany eerlijk, "Die slotfase blijft een zwak punt en de taak van een coach is juist om de zwakke punten weg te werken. Ik wil ook geen excuses zoeken. Mijn spelers zeiden ook meteen dat het ook hun fout was. Ik ben ook heel streng in de kleedkamer, dat is nodig, enkel zo leren ze bij."

"Als een wedstrijd tachtig minuten zou duren, dan stonden we nu los op kop", gaat de coach verder, "Alles gaat ook goed, tot we scoren dan denken ze ineens dat ze anders moeten gaan voetballen. Dat moeten mijn spelers nog leren, langs de andere kant zitten we ook met de jongste ploeg in eerste klasse. Ik zoek hier geen excuses maar wil dit toch even zeggen."

"Het is nu van groot belang om te blijven hameren dat ze goed moet blijven voetballen tot het einde, ook als we op voorsprong staan. Dit is een collectief verhaal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.