"Communicatie in verdediging moet beter"

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2020, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht vergooit de punten altijd in het slot van de wedstrijd. Hannes Delcroix werd vorig seizoen nog uitgeleend aan RKC Waalwijk en kon er ook blijven, maar hij wou bij paars-wit blijven en doorbreken bij de A-kern. Dat gebeurde, nu het puntenverlies in het slot nog oplossen. 

Delcroix heeft veel fysieke troeven, bij de jeugd behaalde hij verschillende records tijdens de jaarlijkse fysieke tests. Al moest hij er een aantal ook afstaan aan Remco Evenepoel: "Als we elkaar zien is dat nog altijd stof tot grapjes", zegt Delcroix.

RKC

Vorig seizoen was de verdediger actief bij het Nederlandse RKC, hij deed het daar behoorlijk goed en mocht ook blijven. Maar Delcroix zijn hart ligt in Brussel en hij wou daar ook doorbreken. En dat deed hij ook. Een corona besmetting hield hem even uit de ploeg maar nu staat hij er terug. "Op dat gebied kan ik alleen maar tevreden zijn."

Puntenverlies

Vincent Kompany zei tijdens zijn persconferentie: "Als een wedstrijd 80 minuten moest duren staan we los op kop".

"Het is frustrerend steeds dat puntenverlies in het slot", is Delcroix eerlijk, "Het is een opeenstapeling van foutjes en die moeten eruit. We moeten meer maturiteit en concentratie tonen. Druk blijven zetten in die laatste minuten en ons blok behouden. De communicatie moet ook beter. Het zijn die zaken allemaal samen die tot puntenverlies leiden".



anderlecht-online forum