Vandenhaute: "We zijn het winnen kwijtgespeeld"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2020, 10:16 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute was gisteren te gast in De Tribune op Radio 1. Hij sprak er over de koers, maar ook over Anderlecht. Hij begon over de partij tegen OH Leuven. "We hadden die voorsprong moeten vasthouden", vindt Vandenhaute. 

"Ik ben ontgoocheld. Op het ideale moment komen we 2-0 voor met twee mooie doelpunten. Dan moeten we in staat zijn om in de tweede helft dat vast te houden. Als we nog een derde keer scoren, is de match gedaan", aldus Vandenhaute.

"Voorbije jaren heel moeilijk gehad"

Het afmaken van wedstrijden is iets wat Anderlecht al een tijdje niet meer kan. "Het zit niet alleen in de hoofden van de spelers en de trainersstaf, het gaat gewoon niet goed met de club. De club heeft het de voorbije jaren heel moeilijk gehad. Anderlecht is gewoon om te winnen. We waren een ploeg van winnaars. Ook al speelden we niet goed, dan wonnen we nog op een diefje. We zijn dat winnen kwijtgespeeld."

"Ik ben ervan overtuigd dat we dat terugvinden. Ook omdat ik zie hoe er elke dag in de club wordt gewerkt. We hebben al stappen gezet en zetten er nog. We moeten heel actief op zoek naar dat déclicmoment. We werken keihard en ik ben ervan overtuigd dat we het gaan vinden."

"Op zoek naar meer stabiliteit"

Anderlecht gebruikte dit seizoen al 28 spelers. Volgens mede-gast Wim De Coninck is dat een probleem. "We moeten dringend op zoek naar meer stabiliteit. Daarvan zijn we ons heel erg bewust", erkent Vandenhaute.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum