"Zit al een jaar alleen in België"

VRIJDAG, 16 OKTOBER 2020, 07:06 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS De coronacrisis heeft al een serieuze impact nagelaten op Amir Murillo. De Panamees moet al bijna een jaar zijn familie missen. Bovendien kon hij de voorbije interland ook niet naar zijn nationale ploeg: "De luchthavens zijn dicht door corona".

Mede door die crisis riep de Panamese bondscoach alleen maar spelers op uit Panama. Nochtans had Murillo een selectie meer dan verdiend, hij groeide de voorbije weken uit tot één van de sterkhouders bij RSC Anderlecht. Maar corona besliste daar dus anders over. Het zorgt er trouwens ook voor dat Murillo al bijna een jaar gescheiden leeft van zijn familie en alleen in België zit.

"Mijn mama is, na God, alles voor mij. Maar alle grenzen zijn dicht dus zit ze in Panama met mijn vijf broers en halfbroer. Ondertussen probeer ik wel om hen naar België te halen maar het blijft moeilijk en gevaarlijk door het virus", vertelt Murillo.

Kemar Lawrence

Ondertussen kreeg Murillo wel weer het gezelschap van Kemar Lawrence (hij bleef maanden in Jamaïca door privéproblemen, nvdr), de twee kennen elkaar nog van bij de New York Red Bulls. "Gelukkig is hij terug, hij is als een broer voor mij en we zorgen voor elkaar. Maar mijn familie blijf ik missen, het is de eerste keer dat ik zolang van huis weg ben. Hen eens knuffelen zou ongelooflijk veel deugd doen".

Doorzetter

Ondanks al dat gemis blijft Murillo op de rechterflank met voorzetten strooien. "Panamezen zijn doorzetters en ik doe het voor mijn moeder. Na God is zij alles voor mij. Ze stond er al vlug alleen voor nadat mijn vader ons verliet. Zij geeft mij de energie en motivatie om elke dag weer het beste van mezelf te geven ook al zit ze nu ver weg".

Kompany

Murillo moest niet lang nadenken toen Vincent Kompany hem belde om bij Anderlecht te komen voetballen. "Als ik FIFA speel staat Vincent Kompany steevast in mijn ploeg en plots hing hij aan de telefoon. Hij behoorde tot de beste verdedigers ter wereld en nu staat geeft hij mij advies als coach. Onwezenlijk."

Transfer

Mede door zijn goede prestaties blijft Murillo niet onopgemerkt maar aan een transfer denk hij nog niet. "Maar aan een transfer denk ik niet. Ik wil eerst Champions League spelen met Anderlecht. Dat moet lukken want we hebben het talent en de kwaliteit. En we blijven elke dag keihard werken om mooie resultaten te boeken".

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum