Scorende Nmecha verwijst Anderlecht-maats naar plaats twee (video)

DINSDAG, 13 OKTOBER 2020, 22:36 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In de voorronde van het EK voor U21 hebben de Rode Duivels een enorm slechte zaak gedaan. Met vier Anderlecht-jongens aan de aftrap verloren ze met 1-0 van Moldavië. Met nog één speeldag te gaan wipt Duitsland nu naar de eerste plaats in de groep. Duitsland won wel, dankzij een knap doelpunt van Lukas Nmecha.

Na de 5-0 tegen Wales vrijdag kondigde de wedstrijd tegen Moldavië zich aan als een makkie, maar het draaide heel anders uit. De jongens van bondscoach Jacky Mathijssen verloren met 1-0. Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga, Francis Amuzu en Antoine Colassin stonden aan de aftrap. Colassin werd aan de rust vervangen, iets wat vooraf afgesproken was. Delcroix ging na 71 minuten naar de kant.

De Belgen verloren, de Duitsers wonnen. De Duitsers haalden het thuis tegen Bosnië-Herzegovina met 1-0. Op het half uur scoorde Lukas Nmecha het enige doelpunt met een knappe hakbal achter het steunbeen. Voor Nmecha was het zijn zesde doelpunt in zeven wedstrijden. Met nog één wedstrijd te gaan leidt Duitsland nu voor België. De groepswinnaar mag naar het EK, net als de vijf beste nummers twee.

Mykhaylichenko ziet Oekraïne winnen

In de Nations League kwam het Oekraïne van Bogdan Mykhaylichenko vanavond in actie tegen Spanje. De Anderlecht-verdediger bleef de hele wedstrijd op de bank en zag hoe zijn maats met 1-0 wonnen.