Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

ZONDAG, 11 OKTOBER 2020, 19:45 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD - TRANSFERS Gerko Guldix, een 20-jarige verdediger wiens contract bij Anderlecht in juni afliep, heeft een overeenkomst getekend bij Racing Mechelen, een club uit de derde amateurklasse. Guldix zal het amateurvoetbal combineren met studies LO aan de KU Leuven.

Drie jaar geleden tekende Guldix een profcontract bij Anderlecht, maar zijn ontwikkeling stokte. "Door een aantal blessures speelde ik de laatste twee jaar te weinig naar mijn zin", vertelde Guldix op de website van zijn nieuwe club. "Maar onder Craig Bellamy heb ik vorig seizoen enorm veel bijgeleerd als linkse centrale verdediger en linksback."

Deze zomer liet paars-wit liet Guldix vrij vertrekken. "In eerste instantie ben ik dan gaan kijken bij clubs uit 1A en 1B. Daardoor keek ik te laat naar de amateurclubs en raakten daar alle kernen gevuld. Via mijn neef Jens Heyvaert (eveneens ex-Anderlecht, red.) kwam ik uiteindelijk in contact met Racing. Na een gesprek met sportief manager Marc Ghys en trainer Dave De Herdt ben ik eigenlijk snel overstag gegaan, want Racing blijkt een zeer ambitieuze club met een duidelijk project."

De voorbije drie jaar was Guldix prof bij Anderlecht, dat is nu voorbij. "De voorbije twee, drie jaar heb ik alles op het voetbal gezet. Nu richt ik me op de combinatie van voetbal en studies. Ik studeer nu LO en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven."

Nadat hij deze week zijn contract bij Racing tekende was hij dit weekend al speelgerechtigd. Tegen Beringen mocht hij invallen na 81 minuten. Racing won in het Mijnstadion met 0-1.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum