Toptarget Mbenza en jonge Zuid-Amerikanen bleken te duur

DONDERDAG, 8 OKTOBER 2020, 15:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Anderlecht wilde zich deze zomer graag versterken met Isaac Mbenza en twee jonge Zuid-Amerikanen, maar deze transfers bleken financieel niet haalbaar. Dat weet Sport/Voetbalmagazine. Mbenza stond zelfs helemaal bovenaan het verlangslijstje van paars-wit.

De nu 24-jarige Belg Mbenza brak in het seizoen 2015-2016 door bij Valenciennes. Na een goed seizoen bij Standard en een nog beter bij Montpellier trok hij in de zomer van 2018 naar Premier League-club Huddersfield. Daar liep het minder en ook een uitleenbeurt aan Amiens vorig seizoen werd geen groot succes.

In Zuid-Amerika kwam Anderlecht twee belofteninternationals op het spoor. Omdat de centen er niet waren, deed Anderlecht niet eens een bod.

Juan Brandáriz

Wie wel dichtbij een transfer naar Anderlecht stond, was centrale verdediger Juan Brandáriz. De 21-jarige Spanjaard is een jeugdproduct van Barcelona en haalde vorig seizoen één keer de wedstrijdkern. Deze zomer was hij einde contract. Hij legde medische testen af bij Anderlecht, maar deze waren geen succes. Brandáriz tekende uiteindelijk bij Almeria in de Spaanse tweede klasse.

Bron: Sport/Voetbalmagazineanderlecht-online forum