"Ik kon niet anders dan Doku verkopen. Tegen mijn zin"

WOENSDAG, 7 OKTOBER 2020, 09:11 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS Peter Verbeke is duidelijk, Jérémy Doku verkopen was wel het laatste waar hij aan dacht. Maar nood breekt wet en de sportief manager kon niet anders. Het moest om RSC Anderlecht leefbaar te houden.

"Ik ga daar eerlijk in zijn, het is een transfer die ik liever niet had gedaan, ook al is het de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van RSC Anderlecht", duidelijke eerlijke woorden van sportief manager Peter Verbeke. 

"Doku is een speler die pas zou mogen vertrekken als hij bij ons zijn sportieve hoogtepunt heeft bereikt. Maar ik kon nu niet anders. Financieel moest ik hem verkopen om de club leefbaar te houden. De club zit in een hachelijke situatie. En ik zou hier toch graag nog zeker tien jaar aan de slag kunnen. Maar de verkoop van Doku is niet voldoende, spijtig genoeg. Hopelijk beweegt er nog iets achter de schermen, maar dat is niet mijn werkgebied. Onderhandelen met onze aandeelhouders is iemand anders zijn verantwoordelijkheid. Ik heb de mijne opgenomen, nu is het aan hen om hun gezond verstand te gebruiken".

"Ik wil ook nog even zeggen dat Jérémy zelf ook zelf heel graag deze stap wilde zetten. En we gunnen het hem ook. En uiteindelijk hebben we ook goed onderhandeld en een percentage op de doorverkoop bedongen. Hoeveel die is ga ik niet zeggen".

Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum