Tau opgeroepen voor interland, maar twijfelachtig dat hij gaat

VRIJDAG, 2 OKTOBER 2020, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Percy Tau en Lukas Nmecha hebben een uitnodiging op zak voor hun nationale ploeg. Maar het is niet zeker of Tau effectief zal afreizen naar Zuid-Afrika. Volgens Het Nieuwsblad zien Belgische clubs door het coronavirus niet graag spelers naar Afrika of Latijns-Amerika vertrekken.

Op 7 en 11 oktober speelt Zuid-Afrika in Rustenburg twee oefenduels tegen Namibië en Zambia. Tau is één van de 25 geselecteerde spelers.

Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat heel wat Belgische clubs hun internationals niet graag zien vertrekken naar bestemmingen buiten Europa. Bij hun terugkeer dreigt immers een verplichte quarantaine. De FIFA maakte vandaag echter bekend dat clubs spelers die bij hun terugkeer in quarantaine moeten, niet hoeven af te staan. Omdat Zuid-Afrika slechts oefenduels speelt, is de kans dus groot dat Tau toch niet naar Afrika zal afreizen.

Nmecha speelt met de Duitse U21 gewoon in Europa. Voor hem is er niets anders dan normaal. Duitsland speelt op 9 oktober tegen Moldavië en vier dagen later tegen Bosnië. Het gaat om twee belangrijke wedstrijden in het kader van de EK-kwalificatie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.