Van Holsbeeck wil boete voor Jestrovic

WOENSDAG, 17 NOVEMBER 2004, 09:30 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, is niet opgezet met het gedrag van Nenad Jestrovic de laatste tijd. De Servische spits trainde deze week, zonder de toestemming van Anderlecht.


Jestrovic was al een tijdje out met een blessure aan de voorarm. Ook al was hij nog niet volledig fit, toch werd hij opgeroepen voor de match met het nationale elftal van Servië en Montenegro tegen België. Anderlecht verbood hem echter te spelen. Toch trainde hij mee met het nationaal team, tegen het advies van de medische staf van Anderlecht in.

"Onze stelling is duidelijk", legt Van Holsbeeck uit. "Nenad Jestrovic kreeg geen toestemming om te spelen. Hij was zwaar ontgoocheld, en is dan op eigen houtje beginnen trainen. Maar noch van de club, noch van de trainer heeft hij toestemming gekregen."

"Woensdag zal ik Nenad bij mij roepen, en volgende week dinsdag vraag ik een boete aan het directiecomité. Een speler heeft rechten en plichten. Ze worden goed genoeg betaald", besluit de manager.

Jestrovic zelf heeft zijn uitleg al klaar. "Ik dacht dat ik klaar zou zijn, maar de dokter en Anderlecht vonden van niet. Ik heb die beslissing aanvaard, maar met pijn in het hart. Zondag hoop ik te kunnen spelen tegen Bocholt. Ik ben klaar. Dat is ook de reden waarom ik meetrainde met Servië: om te tonen dat ik er snel weer wil staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.