Bakkali weigerde transfer en ging keihard werken

DINSDAG, 15 SEPTEMBER 2020, 09:01 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht wilde Zakaria Bakkali deze zomer van de hand doen, maar de speler weigerde. Sterker nog: hij ging fanatiek aan de slag om gewicht te verliezen. Met succes: de flankaanvaller zag zijn inspanningen beloond met een basisplaats het voorbije weekend.

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht deze zomer een brief stuurde naar de middenmoters in onze eerste klasse met daarin een overzicht van de spelers in de aanbieding. Eén van de namen was die van Bakkali. Het Nieuwsblad vult aan dat Bakkali weigerde om te vertrekken. Door zijn gebrek aan prestaties de voorbije jaren was er enkele interesse uit exotische oorden. Daaraan toegeven zou neerkomen op een sportief fin de carrière.

Toen Bakkali zich deze zomer op de club meldde, had hij een vetpercentage van 16 procent. Een stuk hoger dan de 12 procent die de club als maximum hanteert. Maar Bakkali ging aan de slag. Dankzij een dieet van vis en groenten en regelmatige duurlopen werkte hij zijn vetpercentage omlaag tot onder de 10 procent. Zelden stond de nu 24-jarige Luikenaar scherper. In de oefenwedstrijd tegen Leverkusen imponeerde Bakkali met onder meer een assist. 

"Bakkali is fenomenaal veranderd", zei Vincent Kompany eergisteren toen hem gevraagd werd naar de keuze voor Bakkali. Uiteraard mist hij nog ritme, maar als de dribbelaar zijn metamorfose kan volhouden en verderzetten, heeft Anderlecht er een topspeler bij.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum