Officieel: Kayembe naar Eupen

MAANDAG, 14 SEPTEMBER 2020, 14:08 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS De transfer van Edo Kayembe naar Eupen is rond. Anderlecht laat weten dat de Congolees een contract voor drie jaar getekend heeft bij de club uit de Oostkantons. Volgens de media vangt paars-wit 1 miljoen euro voor de middenvelder.

Anderlecht ontdekte Kayembe in 2016 in Congo. In november kwam hij naar België en tekende hij een contract voor 4,5 jaar. Eind januari 2017 debuteerde de toen 18-jarige Kayembe bij de U21. Daar ontpopte hij zich als aanvallende middenvelder in geen tijd tot een bepalende figuur.

In december 2017 debuteerde Kayembe onder Hein Vanhaezebrouck bij het eerste elftal. Dat gebeurde als invaller tegen Eupen, in de wedstrijd waarin ook Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga debuteerden. Het zouden zijn enige competitieminuten blijven dat seizoen.

In de twee seizoenen die volgden verzamelde Kayembe vijftien basisplaatsen en achttien invalbeurten. Af en toe stond hij meerdere wedstrijden na elkaar in de basis, maar zich echt opwerpen tot titularis lukte niet. De Congolees werd geloofd voor zijn inzet, maar voetballend was het vaak minder.

Met nog één jaar contract trekt Kayembe nu de deuren van Anderlecht achter zich toe. Bij Eupen hoopt hij op meer speelminuten.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum