Kompany: "Iedereen blij voor Bakkali"

ZONDAG, 13 SEPTEMBER 2020, 20:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Velen keken verbaasd toen ze de naam van Zakaria Bakkali in de basiself zagen, maar volgens coach Vincent Kompany was het een logische keuze. "Ik heb hem die plaats niet gegeven, hij heeft ze zelf gegrepen", aldus Kompany, die ook Yari Verschaeren beter en beter ziet worden.

"Bakkali is fenomenaal veranderd tegenover vorig seizoen", begon Kompany op de persconferentie toen hem gevraagd werd naar de basisplaats van Bakkali "Zijn case is een goed verhaal naar de ploeg toe. Als een speler zo overduidelijk zijn best doet en op training het verschil maakt. Als hij zelfs in moeilijke omstandigheden in een oefenwedstrijd op Leverkusen er alles aan doet om voor de ploeg zijn werk te doen. Dan moet dat beloond worden."

"Dit is een voorbeeld waar we als ploeg veel kracht uit kunnen halen. Ik heb 'Zico' die plaats niet gegeven, hij heeft ze zelf gegrepen. Voor iedereen binnen de ploeg was het ook duidelijk. Ik denk dat iedereen blij was met zijn wederoptreden."

"Yari zal beter worden door concurrentie"

Yari Verschaeren speelde als invaller een kwartier mee. In de vier vorige partijen verzamelde hij slechts tien speelminuten. "Vandaag was het voor mij gemakkelijk om Yari die speelminuten te geven omdat hij top was tijdens de week", aldus Kompany. "Hij trainde goed. De weken voor de interlandbreak trainde hij ook wel goed. Hetzelfde geldt voor Sambi Lokonga. Ik ben blij met Yari zijn invalbeurt. Ook omdat ik weet dat concurrentie ons beter maakt. Een Verschaeren met concurrentie zal beter zijn. Idem voor andere spelers."

"Colassin zal zijn kansen nog krijgen"

Peter Zulj en Antoine Colassin haalden de wedstrijdkern niet. Hiernaar gevraagd, ontweek Kompany Zulj, maar vertelde hij wel wat over Colassin. "We hebben 31 spelers in de kern en ik maak mijn beslissingen op basis van wat ik wil tonen als club en als coach en op hoe ik de wedstrijd wil aanpakken. Ik heb met Colassin een gesprek gehad. Hij is een Anderlecht-talent dat zeker zijn kansen nog gaat krijgen. Zeker en vast zal hij een belangrijke speler voor ons zijn voor de toekomst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.