Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

VRIJDAG, 11 SEPTEMBER 2020, 16:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany kon zijn persbabbel naar aanloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge beginnen met goed nieuws: iedereen is fit. Ook de internationals. Over de verdediging wou de coach nog niet veel kwijt, alleen dat zijn ploeg voor zondag nog niet vast staat.

Kompany was eerlijk, hij wil de drie punten: "Ik heb overwinningen nodig om gelukkig te zijn."

De ploeg voor zondag is nog niet klaar, het is dus afwachten hoe Kompany de afwezigheid van Cobbaut gaat opvullen, hij had in ieder geval al lof voor Ognjen Vranjes.
"Of Vranjes een optie is voor de afwezigheid van Cobbaut op te vullen ? De ploeg staat nog niet vast. Ik hoor trouwens veel verhalen over Vranjes, maar ik ken hem als een superprof. Een goeie verdediger met métier. Hij kan ons misschien helpen ja".

Verschaeren

Onder Kompany haalde Yari Verschaeren nog niet veel minuten, ondanks zijn selectie voor de Rode Duivels kampt hij met een vormdip.
"Maar dat is normaal, hij is nog jong. Elke jonge speler krijgt met zo een periode te maken. Het is aan ons om hen goed op te volgen en hun vorm goed te monitoren. Op die manier kunnen we hen het beste helpen."

Internationals

De coach moest de afgelopen weken ook met minder spelers aan de slag, veel waren immers naar hun nationale ploeg.
"Maar dat heeft ons de kans gegeven om met andere spelers te werken waardoor er stappen gezet zijn. De internationals zijn teruggekeerd met goeie resultaten en met vertrouwen. Dat is ook positief".



anderlecht-online forum