Doku: "Ik groeide in de wedstrijd"

WOENSDAG, 9 SEPTEMBER 2020, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jérémy Doku had het de eerste helft moeilijk bij de Rode Duivels. Roberto Martinez behield het vertrouwen waarop Doku hem bedankte met een doelpunt. Een mooie binnenkomer voor zijn eerste selectie al is het nu vooral belangrijk dat hij beide voeten op de grond blijft houden.

Doku zelf had in ieder geval niet verwacht dat hij in de basis zou staan tegen Ijsland: "Ik zag ineens mijn naam op het bord staan, daar werd ik wel even emotioneel van."

Waren het de emoties of de stress, feit is dat Doku maar niet uit de startblokken kwam die eerste helft: "Het was zoeken in het begin. Ik miste zelfs de meest simpele controles en wist niet goed waar ik moest lopen. Ik was er zelf wat beteuterd van. Maar ik groeide in de wedstrijd en dat resulteerde in een doelpunt. Ik heb de beelden al gezien en zal ze nog vaak bekijken. Al was alles nog mooier geweest met publiek".

Voeten op de grond

Een droomdebuut dus voor Doku, al is het nu vooral belangrijk dat hij niet gaat zweven: "Er waren er die zeiden dat ik te jong was en deze selectie niet verdiende, wel ik heb hun van repliek gediend met de voeten. Ik weet best hoe ik mijn snelheid moet gebruiken al besef ik zelf nog niet goed wat mij nu allemaal overkomt."

De transfermarkt ging onlangs weer open voor enkele weken. Doku kreeg na de match ook de vraag of hij dit seizoen voor RSC Anderlecht zal blijven voetballen. "Momenteel ben ik speler van RSC Anderlecht. Elke wedstrijd weer probeer is zo goed mogelijk te spelen. We zien wel waar dat ons brengt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.