Kompany: "Basis om op te werken"

ZONDAG, 30 AUGUSTUS 2020, 07:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een opvallend positieve Vincent Kompany stond na het gelijkspel tegen Oostende de pers te woord. "Mijn spelers toonden persoonlijkheid. Hoewel Oostende hoog druk zette, bleven ze voetballen. Daar ben ik trots op", aldus de Anderlecht-coach.

"We komen achter door kleine, individuele foutjes. Dat kan gebeuren", vindt Kompany. "Voor de pauze hebben we de ruimtes die er langen niet goed benut. Aan de rust hebben we dat bijgestuurd." Kompany loofde ook Tau ("gevaarlijk aan de bal") en Doku ("ging keer op keer zijn man voorbij"). "De laatste pas was slordig. Een deel van het leerproces."

Kompany bleef tot het einde geloven in de 2-3, maar ze viel niet. "Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat. Niet winnen is vervelend, maar gewoon drie punten pakken is voor mij niet genoeg. Er moet iets voor gedaan worden. Echt waar: het komt wel. Op het einde speelden we met vier jongens van 18 jaar. Ze gingen voor mij door het vuur. Hier kan ik mee verder werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.