"Coucke wilde Nasri, Kompany had liever andere speler"

WOENSDAG, 26 AUGUSTUS 2020, 13:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Dé floptransfer van vorig seizoen is zonder twijfel Samir Nasri. In tegenstelling tot wat wordt aangenomen, stond Vincent Kompany niet te springen om zijn oud-ploegmaat bij Manchester CIty een contract te geven. "Voorzitter Marc Coucke wilde Nasri om meer shirts te verkopen", zegt een oud-werknemer van de club.

In Sport/Voetbalmagazine zegt de oud-werknemer van Anderlecht dat Nasri voor Kompany slechts derde of vierde keuze was. "Kompany waarschuwde Coucke voor de risico's van Nasri's komst: zijn hoogtepunt was voorbij, zijn mentaliteit was slecht en hij was vaak geblesseerd", zo klinkt het. "Kompany voelde zich wel bekwaam om Nasri te coachen, maar zijn komst mocht zeker geen prioriteit zijn."

Volgens de oud-medewerker kwam Kompany met andere namen op de proppen, maar die waren veel minder bekend. "Die waren geen optie voor Coucke. Hij moest Nasri hebben om meer shirts te verkopen."

Nasri was nooit topfit en speelde amper 530 minuten in de competitie en beker samen. Daarin scoorde hij twee keer. De laatste wedstrijd van Nasri dateert van 4 oktober. Zijn aflopend contract werd logischerwijs niet verlengd. De Fransman vond nog geen nieuwe werkgever.

Sanneh

Het dossier Nasri was niet de eerste keer dat Coucke als voorzitter inging tegen het advies van de sportieve mensen. Een jaar eerder probeerden Luc Devroe en Hein Vanhaezebrouck hem duidelijk te maken dat Bubacarr Sanneh geen 8 miljoen euro waard was. "Maar Coucke wilde een grote naam halen. Devroe kreeg kritiek voor die transfer, maar hij deed het onder druk van zijn baas."



anderlecht-online forum