Mpoku: "Sambi komt hier sterker uit"

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2020, 07:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga verloor na de wedstrijd tegen KV Mechelen zijn basisplaats aan Adrien Trebel. Zijn entourage maakt zich echter geen zorgen en weet dat dit bij het voetbal hoort. Broer Paul-José Mpoku blijft positief over de huidige bankzittersrol van kleine broer;

"Het hoort nu eenmaal bij het voetbal en dit hoeft geen nadeel te zijn voor Sambi", zegt Mpoku, "Hij zal hier sterker uit komen. In het voetbal moet je sommige momenten meemaken om ze te begrijpen en dit is er zo één."

Sambi Lokonga verloor zijn basisplaats aan Adrien Trebel, al is zijn entourage van mening dat hij perfect kan samenspelen met de Fransman. "Trebel doet het fantastisch sinds hij in de ploeg is gekomen, hij verdient het dan ook om te spelen. Hij gidst de jonge gasten ook, ik vind dus dat hij perfect kan samenspelen met mijn broer. Ik vind trouwens ook dat er andere middenvelders naar de kant konden dan mijn broer."

Hard werken

De twee broers blijven in contact en Mpoku staat Sambi Lokonga bij met goede raad. "We horen mekaar voortdurend, ik heb hem dan ook gezegd dat hij moet blijven hard werken op training. Dat hij hongerig moet blijven en tonen dat hij de beste is. Dan kunnen ze niet meer om hem heen."

Tegen STVV en Moeskroen stond Adrien Trebel in de basis, hij deed het goed en gaf Vincent Kompany geen reden om hem uit de basis te zetten. Alleen was er die tackle tegen Moeskroen die hem eigenlijk rood had moeten opleveren. Benieuwd of de coach de Fransman daarvoor afstraft en Sambi Lokonga vrijdag tegen Oostende opnieuw in de basis staat. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.