Anderlecht geeft zege weg in toegevoegde tijd tegen tien man

ZONDAG, 23 AUGUSTUS 2020, 20:29 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een zwakke partij achter de rug tegen een weliswaar stug Moeskroen. Het speelde al vanaf het einde van de eerste helft tegen tien, maar slaagde er eigenlijk nooit in om een echt uitgespeelde kans te creëren. Dimata leek de ban te breken met een penalty, maar in de toegevoegde tijd scoorde Moeskroen de gelijkmaker. De pijnpunten lieten zich nogmaals gelden: een wedstrijd controleren lukt niet en er blijft een gebrek aan doelgerichtheid en scorend vermogen in de zone van de waarheid.

Bij de rust trok Anderlecht met een 0-0 naar de kleedkamer. De thuisploeg had veel balbezit, maar had na een helft nog geen zuivere kans gekregen. Ait El Hadj en Doku waren bedrijvig met enkele voorzetten. Doku stond zelf eens te schuin voor doel om af te werken, Murillo kopte een mogelijkheid tegen Dimata en in de toegevoegde tijd trapte Zulj van schuin op doelman Koffi. Anderlecht zocht vaak diepgang via Trebel en Zulj, maar concreet resultaat leverde het niet op.

Moeskroen beperkte zich tot verdedigen, maar kreeg wel de grootste kans. Net na het half uur liet Cobbaut zich veel te makkelijk passeren door Tambekou, maar Van Crombrugge redde Anderlecht vervolgens met de voet op een poging van Badibanga die alleen voor hem was opgedoken. In de 38ste minuut moest Moeskroen verder met tien man na een tweede gele kaart voor Bocat na overtredingen op Doku. Maar ook tegen een man minder vond de thuisploeg nog geen opening, het tempo lag daarvoor ook te laag.

Het eerste wapenfeit na rust was een schot van Trebel. Op de hoekschop die volgde kopte Luckassen op het dak van het doel. Met Tau bracht Kompany net voor het uur een nieuwe kracht in het elftal. Ref Smet wees plots naar de stip toen Tau neerging na een fout van Dabila. Dimata, die niet echt zijn beste wedstrijd speelde, scoorde de 1-0. Meteen daarna nam Colassin zijn plaats in.

Anderlecht mocht van geluk spreken toen ref Smet slechts geel trok na een zware fout van Trebel op Bakic. De VAR had geel kunnen omzetten naar rood, maar er gebeurde niets. Tien minuten voor tijd kon Anderlecht nog eens dreigen. Doku geraakte verlost van zijn bewaker en zette voor, maar Zulj noch Tau konden Koffi verschalken. Moeskroen probeerde de bakens te verzetten en Anderlecht verloor de greep op de wedstrijd.

Plots dreigde Faraj door enkele spelers te dribbelen, maar zijn poging werd net op tijd geblokt. In de bijgevoegde tijd frommelde Colassin nog een bal van Tau naast. Door de krappe voorsprong bleven de Henegauwers echter hopen op die ene bal die goed viel. Alweer Faraj zette makkelijk voor en Gnohéré kopte in de verste hoek de gekijkmaker binnen. Niet lang later floot Smet af.

Zo verliest een zwak Anderlecht kostbare punten tegen een weliswaar stug Moeskroen. Na de 1-0 werd er nauwelijks nog geprobeerd om de score te vergroten en als je te afwachtend speelt, krijg je vaak het deksel op de neus, zeker deze ploeg die zelfs de makkelijkste wedstrijd niet volledig kan controleren. Hopelijk kunnen de nieuwkomers Bundu en Nmecha snel aansluiten, want deze kern roept om extra scorend/aanvallend vermogen. Als je voldoende scoort, is een tegendoelpunt immers minder schadelijk. Anderlecht heeft nu vijf op negen, wat gezien het programma te weinig is. Volgende vrijdag trekt het naar Oostende, waartegen Anderlecht vorig seizoen tweemaal verloor.