Perfecte score voor de Elite Jeugd

ZONDAG, 23 AUGUSTUS 2020, 10:10 - lajoya

JEUGD De elite jeugd van Anderlecht is ondertussen ook aan de competitie begonnen. Ze speelden gisteren hun eerste wedstrijd tegen KVC Westerlo. Alle jeugdploegen van RSCA wonnen hun wedstrijd. We lijsten de uitslagen even voor u op.

U13: Westerlo - RSCA 3-9
U14: Westerlo - RSCA 4-6
U15: RSCA - Westerlo 4-0
U16: RSCA - Westerlo 4-0
U18: Westerlo - RSCA 0-3

We willen toch ook graag één bijzondere prestatie eruit lichten: die van de 15-jarige Lucas Stassin (foto). Bij sommigen onder jullie doet die naam misschien wel een belletje rinkelen. Lucas is namelijk de zoon van Stéphane Stassin, die eind jaren '90 nog uitkwam voor RSCA. Stassin is de vaste nummer 9 bij de U18 dit seizoen en staat bekend om zijn neus voor goals. Maar laat ons beginnen met het wedstrijdbegin. De wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien, indien Naïm Van Attenhoven (deze zomer overgekomen van Standard) in de 3e minuut de penalty van Westerlo niet had gepakt.  Het was voor Anderlecht geen gemakkelijke eerste helft, waarin Stassin oa. een kopbal zag uiteen spatten op de lat. Ruststand: 0-0.

Maar in de tweede helft ontbond Lucas Stassin zijn duivels, hij zorgde eigenhandig voor de 0-3 eindstand. Op een tijdspanne van zo'n 10 minuten scoorde hij een hattrick, waarbij vooral zijn eerste een pareltje was. Stassin nam de bal aan op 25 meter van doel, draaide richting doel en plaatste de bal heerlijk onder de kruising. Zijn twee andere goals typeren dan weer zijn neus voor goals, door beide keren alleen voor de keeper de bal proper weg te leggen. Of Stassin ooit, net als zijn vader, de eerste ploeg zal halen, laten we nu nog even in het midden, maar deze knappe prestatie van een beloftevolle spits wilden we jullie niet onthouden.