De Belgische Voetbalbond neemt enkele beslissingen

VRIJDAG, 21 AUGUSTUS 2020, 07:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Wat als de competitie door overmacht opnieuw vroegtijdig moet worden stopgezet of er verschillende spelers van een ploeg positief testen. De Belgische Voetbalbond heeft voor verschillende scenario's enkele maatregelen opgesteld. 

Indien meer dan zeven spelers van één profclub positief testen op COVID-19, kunnen ze om een uitstel van de wedstrijd vragen. Kalendermanager Nils Van Brantegem heeft het laatste woord hierover, zijn beslissing is definitief.

Stel dat er een nieuwe lockdown komt en de competitie opnieuw moet worden stopgezet. Dan zal de stand op de laatste speeldag tellen. Voorwaarde is wel dat alle ploegen minstens één keer tegen elkaar hebben gespeeld. Is dat niet het geval, dan komt er een annulering van het seizoen. In dat geval zal er ook geen kampioen zijn en geen dalers of stijgers. 

Europese tickets

Als de competitie effectief moet worden stopgezet wordt er gekeken naar de sportieve prestaties van de clubs van de voorbije vijf seizoenen. Op die basis zullen de Europese tickets worden uitgedeeld. Enkel de Europese, het ticket van de bekerwinnaar hoort daar niet bij. 

Komt er geen barragewedstrijd tussen de voorlaatste uit 1A en de nummer twee uit 1B, is de club uit 1A automatisch de winnaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.