Kompany: "We wisten dat dit het doel was"

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2020, 11:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft de carrièrewending van Vincent Kompany officieel bekend gemaakt. De verdediger heeft zich voor vier jaar geëngageerd als hoofdcoach van de club. "We zijn allemaal verrast door de timing, maar wisten dat dit het doel was", zo vertelt Kompany, ook ook nog lof had voor Frank Vercauteren.

Anderlecht maakt het nieuws bekend met een filmpje. "Nummer vier is gedaan. Het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk. Het was het moment voor mij. We zijn allemaal verrast door de timing, maar dat we allemaal wisten dat dit het doel was", zo vertelt Kompany.

"Het belangrijkste voor de spelers, de ploeg en iedereen is dat de zaken nu duidelijk zijn. Voor mezelf kwam ik vrij snel tot de conclusie dat ik moest stoppen. Ik moest de sprong wagen. Voor mij is het project Anderlecht belangrijker dan het individu Kompany. Ik heb honger en ben er klaar voor. Ik ga er volledig voor om de club zo snel mogelijk zo hoog mogelijk te krijgen."

"Mijn emotie is gericht op de toekomst. Ik heb ambitie en wil alles goed doen. Ik wil nergens spijt van hebben. Ik wil beter doen dan een Anderlecht dat gewoon goed is."

"In mijn hoofd voelt het ook als een bevrijding. Ik heb geen spijt, niets. Ik voel enkel ambitie en goesting. Ik heb een knop omgedraaid omdat ik weet dat ik duidelijk moet zijn in het belang van de spelers. Volgens mij is dit de plaats waar ik het meeste zal bijdragen. Ik ben er elke week, in goede tijden en in slechte tijden. Ik wil winnen met mooi voetbal, talent omvormen in kwaliteit en elke dag het beste halen uit elke training. "

"Ik heb zo veel energie en kan niet geblesseerd raken. Ik heb de voorbije periode goed geluisterd en goed gekeken. Ik denk dat Franky me op alle mogelijke manieren heeft ondersteund. Ik kon geweldig op hem rekenen. Hij heeft me begeleid als jonge speler en nu als jonge coach. We hebben veel respect voor elkaar. Ik ben nu op een punt gekomen waar ik alleen maar dankbaar kan zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.