Dimata: "Een enorme bevrijding"

ZONDAG, 16 AUGUSTUS 2020, 22:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Geen gelukkiger Anderlecht-speler vanavond dan Landry Dimata. In zijn tweede wedstrijd na anderhalf jaar blessureleed scoorde hij opnieuw. "Hopelijk is dit de déclic en ben ik eindelijk weer vertrokken", glunderde Dimata na afloop voor de microfoon van Eleven.

"Het was een enorme bevrijding", zegt Dimata over zijn doelpunt. "Twintig maanden zonder doelpunt, dat is echt veel. Hopelijk is dit de déclic en ben ik eindelijk weer vertrokken. Dit doelpunt is er één voor mijn familie, vrienden, ploegmaats en iedereen die me gesteund heeft tijdens de moeilijke periode. Ik wil hen allemaal bedanken."

Dat de assist voor zijn doelpunt kwam van Adrien Trebel, maakt Dimata extra blij. Afgelopen week schreef Dimata nog op Instagram dat hij graag met Trebel op het veld zou staan. "Ik had hem nodig op het veld. Er is een zeker gevoel tussen ons twee. Het is voor ons beiden mooi dat hij de assist gaf."

Voor de rest is Dimata blij met de overwinning, al beseft hij dat het beter kan. "Het begin van de wedstrijd verliep moeilijk omdat STVV ons spel goed doorzag. We werden wel beter en beter, vooral na de rust. Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben. We mogen tevreven zijn en moeten ons nu concentreren op volgende week."



anderlecht-online forum