Mychajlytsjenko effent het pad naar een verdiende zege

ZONDAG, 16 AUGUSTUS 2020, 20:20 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Paars-wit won verdiend met 3-1 tegen Sint-Truiden, al maakte het zichzelf toch weer even moeilijk toen de Limburgers uit hun eerste mogelijkheid de 2-1 scoorden. Mychajlytsjenko en Tau vielen in positieve zin op: ze scoorden meteen bij hun debuut.

Het eerste half uur verliep tegen een traag tempo zonder veel noemenswaardige gebeurtenissen. Na 7 minuten Vlap kreeg bijna een kans na een goede voorzet van El Hadj, maar de Nederlander werd gehinderd. Doku probeerde het tweemaal te zwak vanop de flank en Dimata ging (te snel) neer na licht contact met Mmaee. De eerste helft leek permanent in slaaptoestand te blijven hangen totdat Mychajlytsjenko goed tussenbeide kwam en op pad ging. De Oekraïense aanwinst wurmde zich keurig voorbij enkele spelers en opende de score met een harde, lage schuiver. In minuut 44 probeerde Vlap de score te verdubbelen, maar zijn schot belandde over.

Sint-Truiden sloeg na rust meteen zijn eigen ruiten in. Sankhon kwam te hard in op Doku's achillespees en na tussenkomst van de VAR toonde Visser de rode kaart. De fout brak de Limburgers dubbel zo zuur op. Trebel schilderde de vrije trap immers op het hoofd van Dimata. De aanvaller devieerde de bal die in de verste hoek van het doel verdween. Dimata probeerde het nog eens na een mooie combinatie met Vlap, maar dit schot kon Steppe makkelijk redden. Dimata kwam niet lang daarna net te kort op een bal van Vlap en hij trof de lat na een redding van Steppe. De wedstrijd leek net als vorige week gespeeld.

Net na het uur kwam ook de tweede debutant op het veld. Tau kwam Vlap vervangen, al leek dat flink tegen de zin van de Nederlander. Dimata bleef gevaarlijk. Na balverlies van STVV bediende Zulj de aanvaller, maar zijn schot ging voorlangs. Anderlecht hield makkelijk controle. In de 78ste minuut kopte Zulj nog eens over na weer een strakke vrije trap van Trebel.

Drie minuten voor tijd slaagde Sint-Truiden erin om zijn eerste mogelijkheid uit de wedstrijd meteen om te zetten in een doelpunt. Laks verdedigen zorgde ervoor dat invaller Balongo centraal voor doel verscheen en de bal onder Van Crombrugge kon schuiven. Gelukkig was er Tau die een doemscenario zoals tegen Mechelen kon vermijden. De Zuid-Afrikaan mikte de bal met een mooie stiftbal over Steppe. Een verdiende zege voor Anderlecht.

Enkele bedenkingen na de eerste drie punten van het seizoen. De concentratie vasthouden tijdens de hele wedstrijd blijft enorm moeilijk. Sint-Truiden kreeg slechts één mogelijkheid en het was meteen doelpunt. De Limburgers hadden buiten hun doelpunt geen enkele kans in de hele wedstrijd. In dit Anderlecht heeft Trebel altijd zijn plaats. Hij brengt het nodige venijn in de ploeg en zijn traptechniek komt heel goed van pas op stilstaande fases. Voor Dimata zal het doelpunt (en sterke wedstrijd) een opluchting zijn na zijn lange blessure en revalidatie. Ten slotte scoorden beide debutanten. Mychajlytsjenko liet een goede indruk na en scoorde de belangrijke 1-0. Ook Tau liet zich opmerken en scoorde de verlossende 3-1.

Resultaat: 3-1
Goals: 40' Mychajlytsjenko 1-0, 48' Dimata 2-0, 87' Balongo 2-1, 92' Tau 3-1

Anderlecht: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Cobbaut, Mychajlytsjenko (79' Kayembe), Trebel, Zulj, Vlap (63' Tau), Ait El Hadj, Doku, Dimata (72' Colassin)
STVV: Steppe, Matsubara, Mmaee, Colombatto, Sory Sankhon, Nakamura (55' Buatu), De Ridder (60' Asamoah), Colidio, Teixeira, Durkin, Suzuki (71' Balongo)

Geel: Zulj ('51), Dimata ('60)
Rood: Sankhon ('46)

Stadion: Lotto Park
Scheidsrechter: Visser