Foto: zoon Anelka bij Anderlecht

MAANDAG, 10 AUGUSTUS 2020, 15:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Sinds enkele weken loopt Nicolas Anelka regelmatig rond in Neerpede. De Franse oud-spits laat er zijn zoon Kais meetrainen bij de U13 van Anderlecht. Hoewel hij tactisch nog niet het niveau van zijn ploegmaats heeft, liet hij al mooie dingen zien.

Een medewerker van onze Franstalige redactie zag Anelka junior twintig minuten aan het werk in de oefenwedstrijd tegen STVV. Op de rechterflank toonde hij staaltjes van zijn techniek en snelheid. Onze collega sprak ook met vader Anelka en vernam dat Anderlecht binnenkort een beslissing zal nemen over de toekomst van Kais bij paars-wit.

Net als Vincent Kompany en Craig Bellamy heeft Anelka een verleden bij Manchester City. De Fransman speelde wel niet samen met het Anderlecht-duo. Hij speelde er tussen 2002 en 2005. Kompany en Bellamy kwamen later. Eerder deze voorbereiding trainde ook de zoon van oud-City-speler Stephen Ireland mee bij de Anderlecht-jeugd.

Nicolas Anelka speelde in zijn carrière ondermeer voor Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool en Manchester City. De mama van de jonge Kais is de Belgische choreografe Barbara Tausia. De in Charleroi geboren Tausia trouwde in 2007 met de voormalige stervoetballer van 'Les Bleus'. Tausia is naast haar werkzaamheden als choreografe en model ook actief als onderneemster. Ze bezit een Public Relations bureau met onder meer klanten als Adidas, Quick, Sony, Reebok en Paris Saint-Germain in haar portefeuille.

Momenteel loopt er op Netflix een documentaire over Anelka, getiteld: 'Anelka, l'incompris'.







Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.