"Anderlecht is gouden kooi voor overbodige spelers"

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2020, 11:44 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Op inkomend vlak heeft Anderlecht zijn transferhuiswerk zo goed als rond. Enkel een bijkomende diepe spits mogen we nog verwachten, bevestigt sportief verantwoordelijke Peter Verbeke. Op uitgaand vlak wacht hem nog een zware taak. Heel wat jongens met een zwaar contract moeten weg en die staan niet te springen.

Na het vertrek van Kemar Roofe heeft Anderlecht nog twee diepe spitsen. Maar Antoine Colassin is nog jong en Landry Dimata stond anderhalf jaar aan de kant. "Onze aanval is een vraagteken. Daar mag nog iets bij", aldus Verbeke. De vraag is met welk budget. "We zullen inderdaad creatief moeten zijn, maar dat is niet erg. Zelfs iemand als Moffi van Kortrijk kost al vijf miljoen euro. We zullen onze eigen Moffi moeten ontdekken."

Intussen zit Anderlecht met nog heel wat spelers op overschot: Saief (foto), Trebel, Sanneh, Lawrence, Nkaka, Dauda, Sa, ... Hen kwijt raken wordt geen simpele klus. "Het zijn er veel", weet Verbeke. "En ze worden goed betaald. Ze zitten als het ware in een gouden kooi en zetten amper druk om te vertrekken."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)
Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum