Anderlecht boos op deelname Brugse U23 in 1B

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2020, 10:41 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Anderlecht en Genk hebben in een open brief aan de Pro League hun beklag gedaan over de opname van de Brugse U23 in 1B dit seizoen. De twee clubs, die bekend staan om hun uitstekende jeugdwerking en doorstroming, spreken van "je reinste concurrentievervalsing".

Om aan acht 1B-clubs te komen, haalde de Pro League vorige week de U23 van Club Brugge er voor één seizoen bij. De keuze voor Brugge werd gemaakt op basis van de eindstand van de vorige beloftecompetitie en een algemene quotering van de jeugdopleiding. "Onevenwichtige criteria", vinden Anderlecht en Genk.

"Doorstroming is belangrijker", vult Peter Verbeke, sportief verantwoordelijke bij Anderlecht, aan. Volgens Verbeke worden de Brugse talenten in 1B meer uitgedaagd. "Zij kunnen er grotere stappen maken richting het eerste elftal. De Brugse talenten krijgen een formidabel uitstalraam en ontwikkelingsplatform aangereikt. Zij zullen hier op alle vlakken voordeel uit halen."

Anderlecht had ook graag zijn talenten laten rijpen in 1B. Dan hoefde het bijvoorbeeld Sieben Dewaele niet uit te lenen aan Heerenveen. "We moeten hem nu screenen vanop afstand, terwijl we hem met eigen coaches hadden kunnen opvolgen in 1B. Dat is frustrerend", besluit Verbeke.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril en Bart Lagae)
Het Laatste Nieuws (KDZ/RN)anderlecht-online forum