Anderlecht verkoopt Roofe met klein verlies

DINSDAG, 4 AUGUSTUS 2020, 19:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Volgens Schotse media en berichten uit de entourage van Kemar Roofe vangt Anderlecht "ongeveer vijf miljoen euro" voor de spits. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Glasgow Rangers betaalt zo één miljoen euro minder dan Anderlecht vorige zomer.

Anderlecht betaalde zes miljoen euro aan Leeds en Roofe tekende een contract voor één jaar. Het is wat kort door de bocht, maar we kunnen stellen dat paars-wit voor de spits per seizoen twee miljoen euro aan transfersom op tafel legde. Met nog twee contractjaren te gaan, int Anderlecht nog vijf miljoen voor de spits.

Het vertrek van Roofe is een goede zaak voor de loonlasten. Nog volgens Het Laatste Nieuws toucheerde de Engelsman bij Anderlecht een jaarsalaris van 2 tot 2,5 miljoen euro. Daarmee was hij één van de grootverdieners. Zijn rendement was, mede door verschillende (kleinere) blessure, niet navenant.

De verkoop van Roofe maakt ruimte vrij voor offensieve versterking. Die zal nodig zijn, want tijdens de voorbereiding bleek dat paars-wit moeilijk de weg naar doel vindt.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum