Licentiemanager kijkt Kompany op de vingers

DINSDAG, 4 AUGUSTUS 2020, 08:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu hij geblesseerd is, richt Vincent Kompany houdt Vincent Kompany zich tijdens de oefenwedstrijden druk bezig met coachen. Veel meer dan Frank Vercauteren, de officiële hoofdtrainer. Dat is niet naar de zin van licentiemanager Nils Van Brantegem.

Kompany heeft niet de nodige diploma's om als hoofdcoach in eerste klasse actief te zijn. Vorig seizoen kreeg Anderlecht hiervoor al een (kleine) boete. Ook dit seizoen zal licentiemanager Van Brantegem goed in de gaten houden wie de facto als hoofdcoach optreedt.

"We doen dat bij elke eersteklasser", aldus Van Brantegem. "De regels zijn duidelijk. Er kan maar één T1 zijn en dat is Vercauteren bij Anderlecht. En een verwittigd man is er twee waard."

Als Kompany optreedt als hoofdcoach, komt de licentie van Anderlecht in gevaar. Daarom zal hij tijdens de competitiewedstrijden wellicht in de tribune zitten en niet op de bank wanneer hij niet kan spelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.