Werkgroep Pro League buigt zich over aantal toeschouwers

VRIJDAG, 12 JUNI 2020, 08:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Een vol Lotto Park tijdens een thuiswedstrijd zal nog niet voor meteen zijn. Maar er is wel sprake van een beperkt aantal supporters. Een werkgroep van de Pro League buigt zich nu over de modaliteiten zoals de toestroom van de supporters en hoeveel er maximum binnen mogen. 

Alle massa-evenementen zijn tot 31 augustus verboden maar minister Ben Weyts opperde wel al de optie om vanaf 7 augustus een beperkt aantal supporters toe te laten in de stadions. Hij spreekt van 2.000 supporters al kan dat aantal via gezinsbubbels misschien wel hoger liggen. 

Enkele eersteklassers buigen zich al over dit scenario en volgens CEO Karel Van Eetvelt zou de capaciteit in het Lotto Park op 4.000 tot 5.000 toeschouwers liggen. 

Er moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met de instroom van de supporters richting stadion, de ticketcontrole, het sanitaire en consumptiebeleid. Veel aspecten dus waar de social distancing moet blijven gerespecteerd worden. 

"Als je de rekening maakt, kan je je afvragen of het sop de kool waard is", is Van Eetvelt eerlijk over alle te nemen maatregelen, "Maar spelen voor een beperkt publiek heeft ook een emotioneel argument, al is het maar uit respect voor mensen die heel ver gaan om een club te ondersteunen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.