Wat is er aan van het gerucht over Moïse Katumbi?

MAANDAG, 1 JUNI 2020, 14:18 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

ANDERE RTBF kwam dit weekend met een opmerkelijk bericht: Moïse Katumbi zou op het punt staan om aandeelhouder van RSC Anderlecht te worden. Dit bericht werd gretig opgepikt door andere nieuws- en clickbait sites, maar het gaat vooralsnog om een hardnekkig gerucht.

Moïse Katumbi is een naam die geen belletje doet rinkelen in België, maar hij is wel degelijk één van de rijkste mensen uit de Democratische Republiek Congo. Momenteel is hij eveneens voorzitter van de machtige Afrikaanse club Tout Puissant Mazembe. 

Anderlecht heeft in het verleden wel een connectie gehad met TP Mazembe. Zo werden er een aantal Congolese jeugdspelers vanuit Mazembe naar Anderlecht gehaald, maar het meest bekende verhaal is waarschijnlijk de passage van Anthony Vanden Borre bij de Congolezen. Vanden Borre werd toen als held binnen gehaald, maar het sprookje was van korte duur. Paars-wit is in ieder geval dus geen onbekende naam bij Mazembe, maar of dit ook betekent dat Moïse geld gaat pompen in de Brusselaars, valt nog te betwijfelen. Het zou alvast een nieuw hoofdstuk in de paleisrevolutie kunnen worden...

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum