Wordt de exit van Coucke effectief voorbereid?

MAANDAG, 1 JUNI 2020, 14:07 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

ANDERE De laatste dagen werd de stoelendans aan de top van RSC Anderlecht weer duchtig verder gezet. Na de komst van Karel Van Eetvelt als CEO, kwam ook het bericht dat Wouter Vandenhaute de taak van voorzitter overneemt van Marc Coucke, die wel grootste aandeelhouder blijft. Vincent Kompany zou zich ondertussen ook verder inkopen in de club.

Dries Bervoets, journalist bij de het financiële tijdschrift "De Tijd", ziet er een signaal in dat Marc Coucke zijn exit aan het voorbereiden is. Volgens de journalist zou er achter de schermen ook een strijd woeden tussen Vincent Komany en Marc Coucke. Volgens Bervoets werd het charmeoffensief van Manchester City aan het adres van Kompany als hefboom tegen Coucke gebruikt. Die moest dan noodgedwongen een stapje opzij zetten.

Coucke heeft echter wel degelijk grote investeringen in Anderlecht gedaan (en doet die nog steeds). De man betaalde voor de overname van de club, voerde kapitaalsverhogingen door, zorgde voor een kredietlijn en stelde zich borg bij de licentie. Coucke bracht op die manier zo'n 100 miljoen euro in de club en redde daarmee misschien wel het voortbestaan van de Belgische recordkampioen. Zomaar vertrekken uit de club, zit er dus niet in. Dit zou een financieel verlies kunnen betekenen en de overgang zal volgens Bervoets dus eerder een proces van langere adem worden. 

Wat er ook van waar moge zijn, zal de toekomst uitwijzen. Wat wel duidelijk is, is dat er een paleisrevolutie aan de gang is bij RSC Anderlecht die nu waarschijnlijk zijn ontknoping gekend heeft.  

Bron: Sporzaanderlecht-online forum