"Een club van deze omvang verzwakt niet in chaos"

DONDERDAG, 28 MEI 2020, 16:54 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Ook Vincent Kompany geeft meer uitleg bij de huidige voorzitterswissel van RSC Anderlecht. Kompany zijn hart loopt over van het paars bloed en dat benadrukt hij  nog eens. Het voorbije seizoen was één grote leerschool en hij is er vast van overtuigd dat de club nog groter dan voorheen uit deze situatie zal komen. 

"Ik ben eigenlijk dankbaar voor dit seizoen", zegt Kompany, "Het was heel leerrijk en kreeg meteen te maken met alle aspecten van wat er fout kon gaan. Ik ben een snelle leerling en zat nu middenin de beste leerschool. Ht heeft zelfs mijn geloof versterkt dat we hier met iets speciaal en groot bezig zijn."

"Een club van deze omvang, met deze traditie en grootsheid verzwakt niet in een periode van chaos. Dat is onmogelijk. Het leert uit de chaos en komt met een nieuw plan, een nieuw beleid."

"We zijn in het begin te vaak bezig geweest met een probleem op te lossen waarvoor geen oplossing was", gaat Kompany verder, "En dat was de financiële situatie van de club. We moesten dus een nieuw plan vinden. Mensen hebben heel veel geld in de club gestoken omdat we zouden kunnen starten met een schone lei, een frisse start."

"Een situatie als de onze maakt je niet zwakker, je komt er sterker uit. We zullen later dan ook terugkijken op deze periode en zeggen dat die periode ons tot de beste versie van onszelf heeft gemaakt", aldus Kompany. 
 Bron: https://www.facebook.com/vincentkompany/anderlecht-online forum