In Youth We Trust: Plan 2020-2025

DONDERDAG, 28 MEI 2020, 16:01 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht maakte met een persbericht en bijhorend filmpje de nieuwe voorzitter, Wouter Vandenhaute, bekend. Tegelijk werd ook het "Plan 2020-2025" bekend gemaakt. En dat is duidelijk, de club weer financieel gezond maken, blijven kansen geven aan de jeugd en terug aansluiten bij de top. 

Wouter Van Eetvelt werkte de laatste weken nauw samen met Vincent Kompany en extern adviseur Wouter Vandenhaute. Deze laatste wordt nu ook voorzitter van RSC Anderlecht. Hij koopt aandelen van de club, net als Kompany en verkoopt zijn aandelen bij makelaarsbureau Let's Play. Marc Coucke blijft hoofdaandeelhouder via zijn investeringsmaatschappij Alychlo.

In Youth We Trust

Blijven inzetten op de jeugd, dat blijft één van de kernwaarden van paars-wit. Die jeugd zal bijgestaan worden met gerichte versterkingen. Daarvoor zijn de nodige budgetten al vrijgemaakt. Kompany engageert zich ook om na 2022 nog steeds deel uit te maken van Anderlecht. 

Financieel gezond

Het doel is ook om de club weer financieel gezond te maken. De huidige aandeelhouders zullen daarvoor samen met Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute de nodige middelen uittrekken. Het plan 'RSCA 2020-2025' wordt dinsdag voorgelegd aan de Raad van Bestuur dan zal er ook een mandaat gevraagd worden om de financiële details verder uit te werken.

Bron: rsca.beanderlecht-online forum