Nog geen politieke beslissing over voetbalcompetitie

ZATERDAG, 25 APRIL 2020, 08:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De voetbalbond en de Pro League hadden gehoopt dat er tijdens de Nationale Veiligheidsraad van gisteren een duidelijke beslissing zou vallen over het profvoetbal. Maar zover kwam het dus niet. Wellicht zal dat ook gevolgen hebben voor de Algemene Vergadering van maandag.

De 24 profclubs hadden hun Algemene Vergadering al verschoven naar maandag, het wou de Nationale Veiligheidsraad van gisteren eerst afwachten. Maar daar viel dus geen beslissing. Wel een kort zinnetje: "Op korte termijn zullen we de toekomst van de sportcompetities bepalen."

Voorzitter van de voetbalbond Mehdi Bayat verwacht volgende week wel duidelijkheid: "Profvoetbal is geen prioriteit, de regering moet nu veel beslissingen nemen omtrent alle sectoren die onder het virus lijden. Maar volgende week verwacht ik wel duidelijkheid."

Tijdens de Algemene Vergadering moest dus het einde van kampioenschap bekrachtigd worden maar ook de stijgers en de dalers stonden op de agenda. Maar nu er op politiek vlak niet echt een beslissing is genomen is het misschien beter om die terug uit te stellen. "Het is een gecompliceerde agenda. Is het beter om de vergadering opnieuw uit te stellen. Ik denk dat dat inderdaad verstandig zou zijn", aldus nog Bayat.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.