UEFA verkiest dan toch de huidige rangschikking voor Europese tickets

DONDERDAG, 23 APRIL 2020, 17:26 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Gisteren deed een bericht de ronde dat de UEFA zou overwegen om de UEFA-clubranking te hanteren voor de verdeling van de Europese tickets wanneer competities niet kunnen worden afgewerkt. Dat had positieve gevolgen gehad voor Anderlecht. Vandaag bevestigde de UEFA echter dat de sportieve prestaties van het huidige seizoen de graadmeter moeten zijn voor de verdeling de Europese plaatsen.

Uiteraard wil de UEFA het liefst dat de competities in Europa worden afgewerkt, al dan niet door gebruik te maken van een aangepaste (en ingekorte) kalender. Wanneer de competitie echt niet meer kan worden hervat, moeten de bonden met argumenten komen. Dit kan bijvoorbeeld een politiek verbod zijn op wedstrijden of grote economische schade wanneer de competitie alsnog zou worden hervat. Voor landen waar de competitie niet meer wordt hervat, wordt er sterk aangeraden om de huidige rangschikking te hanteren om de Europese tickets op een objectieve en transparante manier te verdelen.

De Pro League stelde al voor om de competitie in België stop te zetten, met een eventuele uitzondering voor de bekerfinale. De knoop moet binnenkort worden doorgehakt, al kan de Nationale Veiligheidsraad met een verbod op wedstrijden die beslissing ook al nemen.

Indien de UEFA de clubranking had willen gebruiken, had Anderlecht voorrondes van de Champions League kunnen spelen. Wanneer er naar de huidige stand in de competitie wordt gekeken, valt Paars-wit uiteraard uit de boot.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.