UEFA denkt eraan om UEFA-ranking te hanteren

WOENSDAG, 22 APRIL 2020, 09:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE UEFA stuurde gisteren een persbericht rond. Maar nu blijkt dat de er vanuit verschillende hoeken druk komt om de Eurpese tickets te verdelen op basis van de UEFA-clubranking. Opmerkelijk aan dat feit is dat RSC Anderlecht alsnog Europees zou spelen en naar de voorrondes van Champions League zou mogen. 

Paars-wit staat namelijk tweede op de ranking, AA Gent eerste waardoor het rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League zou mogen. Genk staat derde en mag dan naar de groepsfase van de Europa League. Club Brugge volgt pas op de vierde plaats en zou naar de derde voorronde van de Europa League mogen. 

Op de Belgische ranking staat Club Brugge op de eerste plaats en dat geeft dus toegang tot de groepsfase van de Champions League. En daar heeft Anderlecht zelfs geen recht op Europees voetbal met zijn achtste plaats. 

Het is natuurlijk afwachten of het effectief zover zal komen. Logischerwijs verzet Club Brugge zich tegen dat scenario. Maar verschillende federaties in Europa dringen er bij UEFA op aan om de Europese coëfficiënt te hanteren. Toch wordt de kans dat UEFA die ranking daadwerkelijk zal hanteren, klein geacht.



anderlecht-online forum